image
Sursa foto: Getty Images

Max Allegri, ușurat de plecarea lui Cristiano Ronaldo: ”Obiectivele personale au fost lăsate deoparte! Suntem mai echipă”

Antrenorul celor de la Juventus Torino, Massimiliano Allegri (54 de ani) a făcut o comparație între atmosfera din cadrul lotului în perioada 2014-2019 și cea de acum, din momentul reinstalării sale, în mai 2021.

Cel două perioade pot fi redenumite simplu: ”era Cristiano Ronaldo” și ”era după plecarea lui Cristiano Ronaldo”. Coincidență sau nu, Max Allegri consideră că perioada după vânzarea lui Cristiano Ronaldo la Manchester United este una în care jucătorii au înțeles că echipa este mai importantă decât individul, iar jocul colectiv s-a îmbunătățit considerabil.

Presa internațională a speculat imediat faptul că declarația lui Max Allegri se referă la Cristiano Ronaldo, chiar dacă italianul nu i-a rostit numele. Cu toate acestea, Allegri a lăsat de înțeles că perioada actuală este una mai bună, cu un vestiar mai liniștit și mai sudat, fără egoismul portughezului în joc.

”Cred că obiectivele personale au fost lăsate deoparte și există o concentrare mai mare pe jocul de echipă. Am lucrat împreună timp de șase sau șapte luni până la momentul actual. Ne cunoaștem unul pe altul puțin mai mult, ne simțim mai mult ca o echipă”, a declarat Massimiliano Allegri, la o conferință de presă, conform Daily Mail.

Chiar dacă a vorbit la superlativ de jucătorii săi, rezultatele din ultima perioadă nu-i susțin afirmațiile. Juventus Torino este doar pe locul 4 în Serie A, cu 46 de puncte adunate în 25 de etape.

Pentru Juventus Torino, Cristiano Ronaldo a marcat 101 goluri și a oferit 22 de pase decisive, în 134 de meciuri în toate competițiile.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: