Candidatul opoziției la Edineț a mărturisit că trei indivizi l-au bătut, i-au sustras temporar și deteriorat telefonul ce înregistra atacul, l-au amenințat cu răfuială fizică și l-au îndemnat să părăsească localitatea. Potrivit acestuia, mai mulți polițiști au fost martori ai atacului, însă aceștia nu au încercat să intervină, ci, dimpotrivă, i-au lăsat pe agresori să plece.

Totodată, Dinu Plângău spune că Inspectoratul de Poliție Edineț pretinde că s-ar afla în reparație, motiv pentru care camerele de supraveghere nu funcționau în momentul incidentului. Mai mult, Dinu Plângău susține că automobilul cu care se deplasează în campania electorală este urmărit de când a lansat investigațiile cu privire la baronii locali de la nord, afiliați PD-ului.

Precizăm că, în după-amiaza zilei de ieri, Dinu Plângău, în vârstă de 24 de ani, a fost transportat la un spital din apropiere pentru a determina gravitatea leziunilor corporale. Acesta a depus tot ieri o plângere la poliție împotriva celor trei agresori. Astăzi ofițerul de presă al IP Edineț, Svetlana Talpă, a precizat pentru Jurnal.md că cei trei agresori au fost identificați, dar poliția nu dezvăluie deocamdată identitatea acestora.

Mai mult, martorii oculari spun că un automobil ce ar aparține lui Oleg Sîrbu, candidatul PD pentru aceeași circumscripție, a fost văzută la spitalul în care a fost dus Dinu Plângău. Jurnalistul Vasile Năstase a declarat că un număr de indivizi cu numere de înmatriculare din Briceni se aflau în acel moment în preajma spitalului.

Dinu Plângău a anunțat că a fost atacat imediat după încheierea transmisiunii în direct pe o rețea de socializare, în jurul orei 12.25. Ulterior, acesta a revenit cu detalii despre identitatea agresorilor săi: „Numele unuia dintre agresori este Vlad Nepeivoda, sportiv, băiețaș din banda fostului deputat PD, Oleg Sîrbu. Tatăl acestuia este Igor Nepeivoda, vicepreședintele Organizației Teritoriale a Partidului Democrat de la Edineț. Chiar dacă poliția cunoaște foarte bine cine sunt agresorii, până în momentul de față nu au întreprins nicio măsură.” Dinu Plângău l-a somat pe candidatul PD la o discuție fără intermediari, adăugând că „organizația criminală de la nord va fi desființată, iar responsabilii - trași la răspundere” și că „Oleg Sîrbu nu are nicio șansă să mai ia un mandat de deputat.”

În cadrul transmisiunii în direct de ieri, candidatul ACUM Platforma DA și PAS, președinte al organizației Tinerii DA și membru fondator al Platformei DA, a spus că poliția încearcă să-l intimideze atât pe el, cât și pe susținătorii Platformei DA, amenințându-i la teleon și fotografiindu-i deschis pe cei care vin la sediul de campanie al acestuia. Dinu Plângău susține că nu poate să-și desfășoare campania electorală în siguranță și că a înștiințat observatorii naționali și internaționali, care monitorizează situația. Dinu Plîngău califică aceste acțiuni drept o încercare de a-i împiedica activitatea politică și a-l determina prin amenințări și agresiuni fizice să-și retragă candidatura de concurent electoral.

În încheierea transmisiunii în direct de ieri de pe pagina sa de Facebook, Dinu Plângău a declarat că va continua investigațiile despre grupurile de crimă organizată de la nordul țării, în special în regiunea Edinețului, de unde este originar. După ce prima investigație a fost difuzată la Jurnal TV în decembrie 2018, Dinu Plângău anunța că automobilul cu care se deplasează în perioada electorală este urmărit, bănuiții fiind oameni apropiați partidului de guvernare PD.

„Blocul ACUM Platforma DA și PAS condamnă cu vehemență atacul asupra lui Dinu Plângău și cere demisia imediată a comisarului-șef Alexandru Rusu, precum şi prinderea şi pedepsirea cât mai urgentă a agresorilor. Andrei Năstase, primarul-ales al capitalei și președintele Platformei DA, precum și colegii săi vor continua să țină la curent observatorii internaționali, misiunile diplomatice acreditate la Chișinău, partenerii și presa străină, pe care îi îndeamnă să monitorizeze și mai minuțios ultimele evoluții din Republica Moldova și să facă tot ce le stă în puteri pentru a opri orice amenințare la siguranța fizică a candidaților electorali, a echipelor de campanie și a susținătorilor acestora”, se spune într-o declarație emisă de Platforma Demnitate și Adevăr.