image
Sursa foto: customs.gov.md

Zeci de mii de țigări, depistate de câinele antitabac al Serviciului Vamal în rezervorul unui autocar de pe rută // VIDEO

44.000 de țigarete au fost depistate la Postul Vamal Leușeni, de câinele antitabac al Serviciului Vamal, în locuri special amenajate din rezervorul unui autocar de pe ruta Chișinău-Timișoara.

Cazul a fost înregistrat la ieșire din țară, după ce patrupedul Mary, specializat în detectarea produselor din tutun, a reacționat la pereții laterali ai rezervorului autocarului de marca Neoplan.

Ca urmare, mijlocul de transport a fost redirecționat spre scanare, iar în urma imaginilor prelevate s-a stabilit prezența unor obiecte străine în rezervorul de combustibil.

customs.gov.mdcustoms.gov.md

În rezultatul unui control detaliat, funcționarii vamali au constatat că autocarul a fost reutilat prin montarea unei construcții greu accesibile, din care au fost extrase 44.000 de țigarete, cu timbre de acciz ale Republicii Moldova.

Țigaretele și mijlocul de transport au fost reținute de subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal, iar cercetările sunt continuate în vederea elucidării tuturor circumstanțelor și atragerii la răspundere a persoanelor implicate, conform prevederilor legale.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: