image
Sursa foto: captură video

David Davitean ar fi fost bătut cu bestialitate în celula sa, de către persoane necunoscute

David Davitean, condamnat de prima instanță la 16 ani de închisoare pentru mai multe infracțiuni grave, ar fi fost bătut cu bestialitate în celula sa, de către persoane necunoscute. Mama condamnatului, Venera Gasparean, este convinsă că liderul PD, Vladimir Plahotniuc, ar fi pus la cale uciderea fiului ei.

Venera Gasparean afirmă că David a fost bătut în dimineața zilei de 21 iunie, după ce ea a pichetat, cu o zi mai devreme, sediul PD. Făcând trimitere la un gardian al Penitenciarului nr. 13, femeia spune că fiul ei a fost luat la spital.

Venera Gasparean spune că nu știe cine sunt persoanele care l-au bătut pe fiul ei, însă este sigură că este la comanda lui Vladimir Plahotniuc.

Șeful Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, Nicolae Chitoroagă, ne-a spus că nu are nicio atribuție cu ceea ce se întâmplă în penitenciare. Purtătorul de cuvânt al Administrației Naționale a Penitenciarelor promite o reacție în zilele următoare. Liderul PD, Vladimir Plahotniuc, nu a răspuns la telefon.

Venera Gasparean spune că nu are acces în Penitenciarul nr 13 să vadă care este adevărata stare de lucruri. Nu a putut intra în interior și echipa noastră de filmare.

În 2016, David Davitean a fost condamnat de prima instanță la 16 ani de pușcărie pentru mai multe infracțiuni. Davitean spune că arestul său a fost pus la cale de către Vladimir Plahotniuc, pentru a-l determina pe killerul Vitalie Proca, deţinut în orașul Tulcea, să declare în scris că nu-l cunoaşte pe oligarh.

Afirmația a fost confirmată de către Proca în interviul pentru Jurnal TV. Plahotniuc a respins acuzațiile. Pronunțarea sentinței pentru Davitean a fost amânată pentru 13 septembrie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: