image
Sursa foto: foto simbol

Proprietarul unui restaurant din Malaezia, condamnat la 5 luni de închisoare pentru încălcarea regulilor de carantină

Proprietarul unui restaurant din nordul Malaeziei a fost condamnat la cinci luni de închisoare după ce s-a declarat vinovat de încălcarea regulilor de carantină instituite pentru stoparea răspândirii noului coronavirus, relatează Agerpres.

Bărbatul trebuia să rămână în carantină, în casă, dar el a ieşit pentru a-şi deschide restaurantul şi, ca urmare, câteva sate din statele Kedah şi Perlis au fost închise, a declarat ministrul apărării, Ismail Sabri Yaakob, în cadrul unei conferinţe de presă.

Ministerul Sănătăţii a făcut legătura între acuzat şi 40 de cazuri de infectări cu noul coronavirus. De asemenea, bărbatul a fost amendat cu 12.000 ringgit (2.860 de dolari americani).

În Malaezia au fost raportate în total 9.129 de cazuri de coronavirus şi 125 de decese. Dintre cei care au contractat boala, 8.821 s-au însănătoşit.

După ce numărul de cazuri de COVID-19 a crescut în luna martie, autorităţile din Malaezia au impus măsuri stricte de izolare. Cel puţin 23.000 de arestări au avut loc până la ridicarea restricţiilor, pe 4 mai.

Poliţia a continuat să facă raiduri la reşedinţele muncitorilor imigranţi în timpul pandemiei şi 21.234 de persoane au fost deportate de la începutul anului, a declarat ministrul de interne malaezian, Hamzah Zainudin, care a precizat că alţi 15.000 de imigranţi acuzaţi că muncesc ilegal se află în centre de detenţie înainte de a fi deportaţi.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: