image
Sursa foto: Jurnal.md

Pavel Filip: „Există ceva care se întâmplă în Republica Moldova unde nu ar sta în spate domnul Plahotniuc?”

Premierul Pavel Filip îl apără pe șeful său de partid, Vladimir Plahotniuc, acuzat de protestatarii adunați astăzi în fața Primăriei Chișinău că ar sta în spatele mafiei imobiliare din capitală.

Oamenii și-au declarat nemulțumirea față de construcția unei clădiri cu zece etaje în centrul capitalei, în locul cafenelei Guguță.

„Există ceva care se întâmplă în Republica Moldova unde nu ar sta în spate domnul Plahotniuc? Am spus că sunt mult mai pragmatic și mă conduc după cuvintele lui Henry Ford. Cred doar în bunul Dumnezeu, în rest toți să-mi aducă argumente. Nu am văzut nici un argument, la toți le place să bată din gură. Este foarte simplu astăzi să devii erou în Republica Moldova prin a-l învinui pe Plahotniuc de tot ce se întâmplă în țară”, a declarat Filip, solicitat să comenteze nemulțumirile protestatarilor.

Acesta însă a recunoscut că nu cunoaște detalii despre clădirea care va fi construită în grădina publică „Ștefan Cel Mare”.

Precizăm că, imobilul în care s-a aflat cafeneaua "Guguţă" are o suprafaţă de 1.200 de metri pătraţi. Întreprinderea de alimentaţie publică a aparţinut în proporţie de 82 la sută Consiliului municipal Chişinău. În 2009, în urma unei succesiuni de tranzacţii dubioase, localul a intrat în posesia firmei „Finpar Invest”, cea mai veche şi una dintre cele mai influente companii ale oligarhului şi prim-vicepreşedintelui PDM, Vladimir Plahotniuc.

Anterior, Curtea de Apel a decis că „Regata Imobiliare”, succesor în drepturi procedurale a „Finpar Invest” SRL, poate privatiza terenul unde în prezent se află cafeneaua Guguță. Prin aceeași decizie, compania își menține și dreptul de a construi un imobil cu mai multe etaje în locul edificiului din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: