image
Sursa foto: jurnal.md

Un expert vorbește despre șase valuri de Covid-19 în Republica Moldova: „Situația doar se agravează”

Situația legată de pandemia COVID-19 se agravează de la o zi la alta în Republica Moldova, iar toate măsurile întreprinse de autorități nu au făcut decât să distrugă economia, afirmă expertul economic Veaceslav Ioniță.

„Situația doar se agravează. Media săptămânală a ajuns la 178 de cazuri noi pe zi. Iresponsabilitatea politicului, incompetența guvernului și neglijența tuturor cetățenilor ne-a adus acolo unde suntem. După două luni de carantină avem: sute de afaceri falimentate, mii de oameni și-au pierdut locul de muncă, zeci de mii au au rămas fără venituri sau cu venituri reduse, bugetul de stat a ratat 2,3 miliarde lei doar în lunile martie-aprilie”, afirmă expertul.

Veceslav Ioniță mai spune că, la moment, în RM e al... patrulea val de Covid-19.

„Drept rezultat avem al IV-lea val de COVID, care este mai puternic decât precedentele 3. Mai grav, după ce se termină al IV-lea val, vine al V-lea. Și aici fără să vreau îmi amintesc vorbă cântărețului nostru: azi e mai bine ca mâine. Medicul șef deja cu voce ridicată vorbește la toate televiziunile, dar nimeni nu-l ascultă: relaxarea economică nu înseamnă relaxarea epidemiologică. Acum realizăm că tot ce am întreprins a fost cu talpele în sus. Am distrus economia, fără a rezolva problema. Vai de capul nostru”, a punctat Ioniță.

mediamedia

Noutăţile partenerilor

comentarii: