image
Sursa foto: libertatea.ro

Dieselgate: Noi percheziții la Porsche, cel mai important acționar Volkswagen

Procurorii din Germania au făcut noi percheziții la Porsche, cel mai important acționar Volkswagen, pentru a descoperi noi dovezi în cazul Dieselgate, notează publicația The Verge.

La patru ani și jumătate de la izbucnirea scandalului Volkwagen Dieselgate, compania încă se confruntă cu probleme serioase, notează publicația The Verge. 

Potrivit The Verge, vineri, compania a fost de acord că trebuie să plătească aproape 1 miliard de dolari proprietarilor de autovehicule Volkswagen care au acuzat compania că valoarea mașinilor cumpărate a scăzut după izbucnirea scandalului. Și tot vineri, birourile Porsche (cel mai mare acționar Volkwagen) au fost cercetate de poliție, din nou, pentru a descoperi noi dovezi în cazul Dieselgate. 

Organele de control au extins cercetările şi acum investighează şapte actuali angajaţi şi un fost angajat al Porsche, informează Agerpres citând Der Spiegel. În mai, un tribunal din Germania a amendat Porsche AG cu 535 de milioane de euro (599 milioane de dolari) pentru că nu şi-a îndeplinit obligaţiile de supervizare în scandalul emisiilor, scrie Libertatea.ro.

Investitorii au pierdut milioane de euro în septembrie 2015, când Volkswagen a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Scandalul a costat Volkswagen peste 27 de miliarde de euro.

Noutăţile partenerilor

comentarii: