image
Sursa foto: thelocal.it

Avertisment OMS: Tinerii nu sunt invincibili în lupta cu coronavirusul; toate categoriile de vârstă pot face forme grave

Organizația Mondială a Sănătății atrage atenția că nu numai bătrânii și persoanele cu comorbidități sunt vulnerabile în fața noului coronavirus. Cazurile recent studiate arată că pot exista infecții severe la toate categoriile de vârstă.

„Tinerii nu sunt invincibili. Acest virus care produce COVID-19 poate provoca infecții și o formă gravă a bolii la oameni din toate categoriile de vârstă. Ceea ce ştim din datele culese din mai multe ţări, printre care China, Statele Unite, Italia, Iran, Coreea de Sud şi Japonia, este că acest virus poate provoca o boală ușoară, poate provoca o formă moderată - în cazul oamenilor care fac pneumonie, dar nu au nevoie de oxigenare suplimentară, dar poate provoca și boala severă, critică și care îi poate ucide pe unii oameni”, a precizat expertul OMD Maria Van Kerkhove.

„În cazul copiilor, rapoartele pe care le-am primit din mai multe state arată că majoritatea copiilor care sunt infectați fac o formă ușoară a bolii. Avem, însă, şi rapoarte care descriu o infecţie severă și în rândul copiilor”, a mai punctat reprezentanta OMS.

Noutăţile partenerilor

comentarii: