image
Sursa foto: sport.es

Marea provocare pentru Barcelona, umilința maximă pentru Real

Deși e deja campioană, din punct de vedere matematic, încă de etapa trecută, Barcelona mai are un obiectiv în campionat. Catalanii vor întâlni Real Madrid duminică, în El Clasico, și vor să stabilească o nouă "bornă a umilinței" împotriva rivalei tradiționale.

În acest moment, cu 4 meciuri rămase de jucat, diferența dintre cele două echipe este de 15 puncte, iar o victorie a Barcelonei ar mări distanța până la 18 puncte, ceea ce ar însemna un nou record.

Până acum, cea mai mare diferență dintre Barcelona și Real a fost de 17 puncte, stabilită în sezonul 1984-1985 de superechipa lui Terry Venables. La acel moment, Barcelona a condus în clasament tot campionatul, din prima și până în ultima etapă și și-a adjudecat un titlu care i-a lipsit din vitrină timp de 11 ani, Realul terminând abia pe locul 5. În acele vremuri, pentru o victorie se dădeau două puncte, fapt care certifică și mai mult diferența record realizată. Echipa blaugrana a terminat sezonul cu 21 de victorii, 11 remize și două înfrângeri.

Un alt sezon de vis al Barcelonei a fost 1973-1974, în care superba echipă a lui Johann Cruyff a terminat cu un avans de 16 puncte în fața Realului, distanță care s-a consemnat și în perioada postbelică, în sezonul 1947-1948. În topul celor mai spectaculoase sezoane se află și 2012-2013, în care trupa antrenată pe atunci de regretatul Tito Vilanova a intrat în istorie cu fix 100 de puncte adunate la final, cu 15 peste rivala Real.

Pe parcursul acestui sezon s-au înregistrat chiar și 19 puncte diferență, după ultima etapă a turului, diferență care s-a menținut timp de 4 zile. Un moment cheie a fost chiar în meciul-tur, când Barca i-a spulberat pe madrileni cu 3-0 chiar pe Bernabeu și a stabilit o diferență de 14 puncte.

Acum, Barcelona mai are ca obiectiv să termine sezonul neînvinsă, după ce a adunat 26 de victorii și 8 remize. Barca a făcut legea în această stagiune, în care nu a cunoscut înfrângerea și a cucerit titlul cu 4 etape înainte de final, ceea ce nu s-a mai întâmplat de 20 de ani. Echipa lui Ernesto Valverde s-a instalat în fotoliul de lider încă din etapa a doua și nu l-a mai cedat până acum.

Pe de altă parte, madrilenii sunt cei care au stabilit cea mai mare diferență de puncte față de rivala de-o viață într-un sezon în care au luat titlul. Se întâmpla în stagiunea 1987-1988, când echipa de senzație antrenată de Leo Beenhakker a terminat la 23 de lungimi în fața Barcei, care a încheiat pe 6, scrie digisport.ro.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: