image
Sursa foto: jurnal.md

Denunț la PG împotriva lui Dodon după declarațiile lui Morari la Jurnal TV // DOC

Președintele Platformei DA, Andrei Năstase, a depus un denunț la Procuratura Generală împotriva președintelui Igor Dodon după declarațiile lui Viorel Morari făcute în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

Fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a dezvăluit la Jurnal TV, că a avut în anul 2019 două întâlniri cu președintele Igor Dodon și că în cadrul uneia dintre ele șeful statului l-a întrebat de ce nu se fac investigații în privința liderului Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase.

Totodată, la a doua întâlnire, care a avut loc în noiembrie 2019, Dodon i-a spus lui Morari că Stoianoglo va fi numit procuror general. Se întâmpla cu două săptămâni înainte de numirea lui Alexandr Stoianoglo în fruntea PG.

„Solicit să investigați faptele săvârșite de Igor Dodon în calitatea de președinte al RM care a făcut imixtiune în activitatea autorității procuraturii în vederea determinării pornirii unei cauze penale în privința mea, precum și să investigați implicarea sa în selectarea candidatului la funcția de procuror general prin prisma influențării factorilor de decizie din cadrul CSP”, se arată în denunțul depus de Andrei Năstase.

Precizăm că președintele Igor Dodon a declarat că a glumit atunci când l-a întrebat pe Viorel Morari de ce nu a inițiat o investigație pe numele președintelui Platformei DA, Andrei Năstase.

denunțdenunț

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: