Compania Metalferos, principalul colector și exportator de metale feroase și neferoase din Republica Moldova, are de la finele anului 2019 un nou șef. Este vorba de Igor Cujbă, fost şef al Comisariatului de poliţie Nisporeni. Acesta a fost angajat pe 26 decembrie, în urma unui concurs organizat departe de ochii presei. Potrivit portalului Mold-Street.com, care citează decizia Consiliului de Administraţie al Metalferos, Igor Cujbă va avea un salariu de bază de 31 de mii și 80 de lei pe lună.

Pentru comparaţie: Alexei Ţâmbrovski, care a condus Metalferos timp de cinci ani, ridica un salariu de circa 80 de mii de lei pe lună, fiind unul dintre cei mai bine plătiți manageri ai unei companii cu capital majoritar de stat.

Până la Metalferos, Igor Cujbă a activat, timp de aproape patru ani, între 2012 și 2015, în cadrul unor companii din România şi Polonia, ce fac parte din gigantul metalurgic rusesc Mechel, controlat de miliardarul rus Igor Zyuzin. Exact în aceeaşi perioadă, pentru grupul Mechel a lucrat şi actualul ministru al Afacerilor Interne, Pavel Voicu, fost consilier al lui Igor Dodon. Voicu a fost director general al Uzinei metalurgice „Laminorul”, din Brăila.

Anterior, mai mulți politicieni, dar și șefi de guvern, au declarat că de-a lungul anilor, Metalferos a fost controlată și spoliată de bani prin managerii puși de către fostul lider PD, Vladimir Plahotniuc.