image
Sursa foto: skynews.com

Turcia va interzice fumatul în aer liber: „Trebuie să ne asigurăm că masca este purtată mereu”

Turcia va adopta măsura interzicerii la nivel național a fumatului, în unele spații publice deschise, avertizând că lupta împotriva pandemiei de coronavirus este pusă în pericol de fumătorii care își scot măștile în public pentru a își aprinde țigara, relatează Bloomberg.

Începând din data de 12 noiembrie, fumatul în zone aglomerate, în unele piețe publice și în stațiile de autobuz va fi interzis în Turcia, se arată într-un anunț al guvernului.

„Trebuie să ne asigurăm că măștile sunt purtate mereu și în mod corespunzător, astfel că, din 12 noiembrie 2020, o interdicție asupra fumatului va fi impusă în zone și regiuni precum străzi și bulevarde unde cetățenii se aglomerează, piețe deschise și stațiile de transport în comun”, a anunțat ministerul turc.

Purtarea măștii este deja obligatorie în Turcia, oriunde în afara locuinței personale, însă ministerul de Interne al țării spune că această regulă este încălcată de fumători, scrie Digi24.

Turcia a raportat, miercuri, 2.693 de cazuri noi de îmbolnăvire cu Covid-19, cel mai crescut bilanț zilnic din ultimele 6 luni.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: