image
Sursa foto: Politia.md

Alertă falsă cu obiecte explozibile la mai multe instituții ale statului; Bărbatul care a efectuat 11 apeluri, reținut

Poliția a identificat și reținut un bărbat în vârstă de 30 de ani, locuitor a capitalei pentru comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism. În această noapte 10 iunie, în jurul orei 22:50 individul a efectuat 11 apeluri prin intermediul serviciului 112, comunicând că la mai multe instituții a statului, se află obiecte explozibile.

La adresele indicate imediat s-au deplasat toate serviciile specializate: Batalionul de patrulare și reacționare operativă al DP mun. Chișinău, grupa operativă a Inspectoratului de Poliție Buiucani, fiind solicitată intervenția specialiștilor de la ,,Bombteh”. În urma verificărilor obiecte suspecte sau explozibile nu au fost depistate.

„În scurt timp suspectul a fost identificat și reținut, fiind escortat la inspectorat, pentru audieri și stabilirea circumstanțelor. În cadrul acțiunilor procesual penale individul și-a recunoscut vina, comunicând că a efectuat apelurile pentru a verifica eficiența și timpul de reacție al serviciilor specializate”, potrivit Poliției.

Actualmente bărbatul se cercetează în stare de libertate. Pentru fapta comisă el riscă amendă în mărime de la 27 500 la 42 500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: