image
Sursa foto: jurnal.md

Primăria Bălți neagă că ar exista cazuri de Covid-19 în piețe și îi cere lui Furtună să nu opereze cu informații eronate

În timp ce autoritățile de la Cahul au decis închiderea piețelor, cele din Bălți neagă că la piețele de aici ar exista infectați și îi cer lui Nicolae Furtună, șeful ANSP, să se abțină de la declarații eronate.

În piețele din municipiul Bălți nu există nici un caz de infectare cu noul coronavirus. Anunțul a fost făcut de primăria oașului Bălți, după ce șeful ANSP, Nicolae Furtună, a declarat că la piețele din orașele Bălți și Cahul au fost înregistrate deja primele cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19 după redeschiderea acestora.

„Aducem la cunoștința cetățenilor că informația nu este veridică. Până sâmbătă, 6 iunie, în piețele din municipiul Bălți nu a fost înregistrat nici un caz de îmbolnăvire în rândul angajaților”, se menționează în comunicatul Primăriei.

Aceeași sursă mai precizează că piețele activează cu respectarea tuturor cerințelor Comisiei Extraordinare pentru Sănătate Publică, proces monitorizat de reprezentanții poliției, „care nu au constat deocamdată nicio contravenție”. „Îl rugăm pe șeful ANSP, Nicolae Furtună, să se abțină pe viitor de la astfel de declarații eronate”, se mai spune în comunicat.

Amintim că în municipiul Bălți au fost înregistrate până sâmbătă, 6 iunie, 492 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

În timp ce autoritățile din Bălți optează în continuare ca piețele să activeze, Comisia raională Extraordinară de Sănătate Publică din raionul Cahul a decis închiderea piețelor municipale începând cu data de 9 iunie, până la 22 iunie. Decizia a fost luată în contextul creșterii alarmante a numărului de infectați cu noul coronavirus în această regiune.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: