image
Sursa foto: jurnal.md

Reținerile de la Procuratura Generală: „Nu are loc reformarea justiției, ci un proces de conservare a situației”

Expertul în politici publice Ștefan Gligor susține că tot ce se întâmplă acum în cadrul Procuraturii Generale nu este nicidecum un proces de reformare a justiției, ci mai degrabă un proces de conservare. Declarația a fost făcută aseră la Jurnal TV în cadrul emisiunii „Secretele Puterii”.

„Eu nu consider că în Procuratura Generală are loc un proces de reformare. Eu cred că are loc un proces de conservare a situației cu schimbarea accentelor, când un grup de procurori este bănuit de conlucrare strânsă și un șir de ilegalități în contextul perioadei lui Stoianoglo, în care îl bănuim de legături cu Platon. Respectiv, un grup de procurori este înlăturat de conducerea instituțiilor din cadrul procuraturii și înlocuit cu alți procurori care nu au o reputație mai bună. În interiorul acestui sistem conservat avem o luptă între anumite grupări sau grupuri de procurori afiliați în trecut lui Viorel Morari, Chitoroagă, Stoianoglo”, susține expertul în politici publice Ștefan Gligor.

De aceeași părere este și Valeriu Pașa, expert WatchDog. Pașa susține că așteaptă să vădă acea concepție de reformare a justiției.

„Astăzi eu văd cum intens sunt promovați în funcție cei care au activat în perioada guvernării Plahotniuc în Procuratura Anticorupție”, afirmă Valeriu Pașa.

Noutăţile partenerilor

comentarii: