Breaking News

image
Sursa foto: AP

SUA: Statul Illinois dă în judecată Trump Tower pentru folosirea apei din Râul Chicago

Procurorul general din Illinois, Lisa Madigan, a dat în judecată Trump International Hotel & Tower din Chicago pentru că a încălcat legile privind protecţia mediului, scrie BBC.

Madigan susţine că Trump Tower trage şi eliberează 75 de milioane de litri de apă din Râul Chicago fără să aibă autorizaţiile necesare. Mai mult, Trump Tower nu a studiat efectele pe care aceste acţiuni le au asupra populaţiei de peşti din râu, aşa cum cere legea, scrie news.ro.

Purtătoarea de cuvânt a Trump Organisation, Janet Isabelli, a declarat că organizaţia este „dezamăgită” de procesul intentat de Madigan, „considerând că asemenea situaţii sunt gestionate de obicei la nivel administrativ”

„Putem concluziona că a fost o decizie motivată politic”, a adăugat ea.

Madison este membră a Partidului Democrat şi ocupă funcţia de procuror general din 2003. Procesul intentat de ea susţine că hotelul trage aproape 75 de milioane de litri de apă zilnic pentru sistemele de aer condiţionat şi ventilaţie.

Astfel de sisteme pot captura animale atunci când trag apa, se arată în raport, iar legea federală impune efectuarea unor studii de impact privind populaţia de peşti a Râului Chicago.

Mai mult, licenţa Trump Tower de a elibera apa încălzită înapoi în râu a expirat în august 2017, conform raportului.

„Trump Tower continuă să ia milioane de litri de apă din Râul Chicago în fiecare zi fără permis şi fără să ia în considerare impactul asupra ecosistemului din râu”, a afirmat Madigan într-un comunicat.

Deşi fiii lui Trump conduc afacerile sale de când a fost ales, preşedintele american şi-a păstrat toate acţiunile de la Trump Organisation.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: