image
Sursa foto: poză simbol

Deputat PAS: Am așteptări ca serviciile secrete să stopeze banii din Rusia pentru anumite partide și mișcări din R. Moldova

Serviciile secrete din Republica Moldova trebuie să stopeze fluxurile financiare care vin din Rusia pentru anumite partide politice, afirmă deputatul PAS Dan Perciun.

„Am așteptări mai mari de la serviciile noastre secrete, de la cele menite să apere ordinea constituțională privind contracararea influențelor și banilor care vin din Rusia pentru a finanța anumite partide politice, mișcări socio-economice, politice aici și a destabiliza situația. Nu am informații, dar sper că acele fluxuri financiare care au existat înaintea războiului și în ultimii ani s-au redus”, a declarat Dan Perciun la „Ora Expertizei” de la Jurnal TV.

Legislatorul a menționat, în context, că autoritățile se așteaptă la provocări pe 9 mai.

„Ne așteaptă o perioadă sensibilă până la 9 mai și atunci va fi o zi complicată, pentru că se va specula foarte mult pe acea interzicere a panglicii. Forțele reacționare vor încerca să se mobilizeze în jurul aceste idei comune și să destabilizeze situația. Este important să acționeze toate instituțiile de stat, să transmită mesaje clare că aceste lucruri nu vor fi tolerate. Totodată este important un dialog constructiv cu reprezentanții minorităților etnice care sunt rezonabile. Acest dialog are loc”, a menționat Dan Perciun.

Noutăţile partenerilor

comentarii: