image
Sursa foto: mfa.gov.md

Nicu Popescu a discutat cu Katarina Mathernova despre următorii pași de după obținerea statutului de candidat al RM la UE

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a discutat cu Katarina Mathernova, director general adjunct al Direcției generale Vecinătate și Negocieri privind extinderea de la Comisia Europeană.

În cadrul întrevederii cei doi oficiali au vorbit despre modalitățile de implementare a pașilor necesari de urmat după obținerea statutului de țară candidat pentru aderare la Uniunea Europeană.

„Avem deja un prim proiect al modului cum vedem noi implementarea acestor acțiuni, urmând în următoarele săptămâni să avem mai multe detalii coordonate cu partenerii europeni privind indicatorii în baza cărora Comisia va evalua nivelul de realizare, perioada de monitorizare și metodologia de evaluare, precum și convenirea etapelor ce urmează ulterior realizării pașilor respectivi” – a declarat ministrul de externe Nicu Popescu.

„Toate reformele propuse vizează consolidarea instituțiilor de stat, întărirea economiei, reforma justiției și sporirea capacităților instituțiilor care trebuie să combată corupția”- a conchis vicepremierul moldovean.

comentarii: