image
Sursa foto: Getty Images

Ultimele vești despre starea lui Sir Alex Ferguson: Recuperare anevoioasă și riscuri mari

Legendarul antrenor Sir Alex Ferguson traversează momente dificile. Cel mai titrat antrenor din istoria fotbalului britanic a fost operat la cap, în urma unei hemoragii cerebrale, iar medicii anticipează o recuperare destul de anevoioasă pentru scoțian.

În vârstă de 76 de ani, Sir Alex Ferguson le-a dat mari emoții fanilor fotbalului de peste tot. Acum, de recuperare depinde totul, iar un neurochirurg a discutat despre perioada critică pentru viitorul antrenorului care a petrecut mai mult de un sfert de secol pe banca lui Manchester United.

Ferguson rămâne internat la spitalul Salford Royal, acolo unde medicii l-au pus în comă indusă. Fostul antrenor are întreaga familie alături: pe soția Cathy și pe fiii Mark, Darren și Jason.

"La un bărbat de această vârstă, cele mai întâlnite forme de hemoragii sunt din cauze cardiovasculare. Totul se petrece intracerebral, iar sângele curge în interiorul creierului, cauzând stricăciuni ireparabile acelor celule. În cazul lui Sir Alex, chirurgii au decis să îl opereze cel mai probabil din cauză că au simțit că mărimea cheagului de sânge ar fi cauzat leziuni iremediabile pe creier.

De multe ori este o operație care salvează vieți și are drept țel să reducă orice efecte adverse pe termen lung pe care Sir Alex le-ar putea suferi după un atac de o asemenea natură. Dacă cineva supraviețuiește fără semne de îmbunătățire timp de câteva luni, e foarte puțin probabil să mai revină la starea de sănătate inițială. Totuși, lupta se duce imediat pentru o recuperare parțială sau completă, cu toate că uneori vine după o lungă perioadă de recuperare", a scris neurochirurgul Peter Hamlyn în The Telegraph.

Un alt medic, Mark Porter, a scris în The Times: "Timpul este esențial în tratarea unui astfel de atac. Rezultatul depinde de severitatea atacului și locul hemoragiei, dar o jumătate dintre pacienții cu hemoragii la nivelul suprafeței creierului nu vor supraviețui. O proporție similară va rămâne cu o anumită formă de complicații pe termen lung, de la pierderi de memorie la dificultăți de vorbire, până la epilepsie și paralizii".

Mii de mesaje de încurajare au fost trimise în ultimele ore pe twitter, foşti jucători de la United, dar şi adversari sau pur şi simplu oameni din fenomen transmiţând un gând bun către Sir Alex Ferguson.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: