image
Sursa foto: Instagram

"Nu vei avea un motor decât atunci când vei pleca de acasă!" A plecat și a devenit cea mai rapidă femeie din lume

Patricia Fernandez (36 de ani) este o vedetă în lumea sportului cu motor, cunoscută ca fiind cea mai rapidă femeie din lume.

Născută la Tulsa, Oklahoma, Patricia Fernandez a știut de mică ce își dorește să facă în viață. A fost atrasă dintotdeauna de viteză, însă părinții i-au interzis să-și cumpere o motocicletă.

"Nu vei avea un motor decât atunci când vei pleca de acasă!", i-au transmis părinții. Și când a împlinit 18 ani, a plecat. Ulterior a urmat o carieră în lumea moto. A devenit profesionistă în 2012 și a fost prima femeie care participă în seria "King of the Baggers".

În 2018, la Ulster GP, Patricia Fernandez a devenit cea mai rapidă femeie din lumea sportului cu motor: a atins viteza de 194 km/h, cu modelul său Kawasaki ZX-10.

"Am avut asta în sânge încă din prima zi. În lumea motociclismului, nu există diferențe fizice sau mentale între femei și bărbați. E unul dintre puținele sporturi din lume în care nu contează genul. Nu ai parte de niciun tratament special ca femeie, te supui acelorași regului ca și ceilalți piloți.", a recunoscut Patricia Fernandez, pentru Mundo Deportivo.

Pe lângă cariera începută încă de acum 10 ani în lumea motociclismului, Patricia Fernandez este și model. Pe contul de Instagram (@lady_racer926), pe lângă imaginile de la cursele la care ia parte, americanca postează și poze de la ședințe foto în care promovează diferite produse.

"Sunt femeie și, în același timp, sunt și pilot. Trebuie să mă promovez. Dacă nu o fac eu, nu o face nimeni. Am nevoie de sponsori, pentru a putea concura în continuare. Așa funcționează lucrurile.", a mai afirmat Patricia Fernandez.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: