image
Sursa foto: Guvernul României/ Facebook

Ludovic Orban: Ne gândim la un instrument care să susţină proiectele localităţilor româneşti înfrăţite cu cele din RM

Prim-ministrul interimar al României, Ludovic Orban, a declarat că Guvernul ia în calcul elaborarea unui mecanism care să susţină asigurarea finanţării pentru proiectele convenite între localităţi româneşti înfrăţite cu localităţi din Republica Moldova.

„Ştim foarte bine care este situaţia în Republica Moldova. Ne interesează într-o măsură foarte mare să putem să susţinem proiectele comunităţilor locale şi administraţiilor locale din Republica Moldova şi aici chiar ne gândim la un instrument care să ajute localităţile din România, care sunt înfrăţite cu localităţi din Basarabia, să poată să aibă finanţările necesare pentru a finanţa acele proiecte care sunt convenite cu primarii din Basarabia", a declarat premierul român.

Orban a făcut aceste declaraţii după ce un reprezentant al autorităţilor locale din Republica Moldova a cerut ca diversele forme de sprijin financiar să fie alocate prioritar către proiectele autorităţilor locale, scrie Agerpres.

„Am vrea foarte mult să ne ajutaţi. Dar cum? Să nu mai daţi banii guvernelor centrale. Să ne ajutaţi ca tot suportul care vine în Republica Moldova să fie condiţionat prin reforme reale, prin luptă cu adevărat cu corupţia şi prin focusare cât mai mare către autorităţile publice locale", a spus el.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: