image
Sursa foto: Getty Images

Marele Pele a căzut pradă depresiei: Nu se poate deplasa; A devenit morocănos, s-a închis în el

Marele Pele are în continuare probleme de sănătate - legenda fotbalului brazilian şi mondial nu îşi revine după ce de mai multă vreme are probleme să se deplaseze, iar în ultimul timp a apărut în public într-un scaun cu rotile.

În vârstă de 79 de ani, cel considerat cel mai mare fotbalist din toate timpurile suferă de mai multe afecţiuni. Anul trecut a fost internat de urgenţă din cauza unei infecţii urinare, după ce în 2015 a ajuns pe masa de operaţie din cauza problemelor cu prostata.

Apoi, din cauza problemelor la şold, i s-a redus mobilitatea şi nu se mai poate deplasa decât cu însoţitor. Fiul său, Edinho, susţine că din acest motiv Pele a intrat în depresie.

"Imaginaţi-vă că el e Regele fotbalului, a fost mereu o persoană importantă, în centrul atenţiei, iar acum abia se mişcă. Se simte prost, nu mai vrea să iasă din casă, nu mai are chef de nimic.

A avut o operaţie la şold, dar nu s-a ţinut de recuperare, de fizioterapie. Iar faptul că nu se poate deplasa i-a provocat o depresie. A devenit morocănos, s-a închis în el," a dezvăluit fiul lui Pele.

Pele a marcat un număr record de goluri în carieră - 1281 în 1363 de jocuri, dintre care 77 în 91 de apariţii în tricoul naţionalei Braziliei. În iunie se vor împlini 50 de ani de ultimul titlu de campion mondial cucerit de Pele, cel de la ediţia Mexico 70, unde selecţionata cariocas, considerată cea mai bună echipă din istorie, a întâlnit şi România.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: