image
Sursa foto: Profimedia

Federația Africană de Fotbal cere intervenția UEFA în scandalul provocat de Aurelio De Laurentiis, patronul lui Napoli

Scandalul provocat de președintele lui Napoli, Aurelio De Laurentiis, care a zis că nu o să mai transfere jucători africani decât dacă aceștia acceptă să nu participe la Cupa Africii pe Națiuni, continuă.

Federația Africană de Fotbal, CAF, a reacționat și a criticat în termeni duri poziția patronului de la Napoli.

"CAF condamnă comentariile de neacceptat făcute de președintele lui Napoli cu privire la jucătorii africani. Suntem șocați de iresponsabilitatea declarațiilor făcute de Aurelio De Laurentiis, care a spus că jucătorii din Africa care semnează cu Napoli vor fi condiționați să semneze un act prin care să li se interzică participarea la Cupei Africii pe Națiuni.

Afirmațiile lui încalcă articolul 14 al regulamentului disciplinar UEFA. Așadar, CAF cere intervenția imediată a celor de la UEFA împotriva lui De Laurentiis. Noi suntem în continuare dornici să ne jucăm rolul în fotbalul din Africa, exact așa cum fac și celelalte Federații din Europa, Asia, America de Sud și America de Nord.

Nu avem niciun dubiu că atât Napoli cât și UEFA sunt dornice să ajute la dezvoltarea fotbalului în Africa. Ne putem gândi la un moment dat că președintele lui Napoli poate lua aceleași măsuri restrictive și pentru jucătorii din alte zone Confederații.

Cupa Africii este cea mai importantă competiție pentru jucătorii de pe teritoriul african. Ultima ediție, cea din Camerun, a fost transmisă în peste 160 de țări și a atras peste 600 de milioane de telespectatori", a fost comunicatul emis de CAF, conform Corriere dello Sport.

"Le-am spus impresarilor să nu îmi mai vorbească despre jucători africani. Îi iubesc, dar fie semnează ceva prin care garantează că nu participă la Cupa Africii pe Națiuni, la alt turneu sau la preliminariile Cupei Mondiale, fie nu mai semnează cu noi.

Jucătorii ăștia nu sunt niciodată disponibili. Noi suntem idioții care le plătesc salarii doar pentru ca ei să plece în alte părți ale lumii și să joace pentru altă echipă", a declarat De Laurentiis.

Presa italiană mai scrie că noua strategie a lui De Laurentiis i-ar putea afecta și pe Andre Anguissa sau Victor Osimhen, ceilalți fotbaliști africani pe care Napoli îi are în lot.

Drept urmare, senegalezul Kalidou Koulibaly i-a dat replica fostului său patron. Fundașul central tocmai s-a transferat de la Napoli la Chelsea.

"Am jucat pentru Senegal pe când activam la Napoli, am câştigat Cupa Africii cu echipa naţională atunci când jucam pentru Napoli. Este adevărat că pentru club este dificil când jucătorii săi sunt angrenaţi în Cupa Africii în timpul sezonului, dar am câştigat şi am fost fericit.

Trebuie să respectăm şi echipele naţionale. Sunt căpitan al Senegalului şi cred că nu putem vorbi în termenii aceştia despre echipele naţionale din Africa. Respect ceea ce spune De Laurentiis, iar dacă el crede că echipa se poate descurca fără jucători africani, e alegerea lui.

Dar nu cred că toţi din club gândesc la fel. Îi cunosc pe oamenii din Napoli şi îi cunosc pe suporteri. Ei nu gândesc în acest mod, aşa cum mulţi angajaţi ai clubului nu gândesc la fel ca patronul. E doar opinia sa, care nu reflectă opinia întregului oraş sau a clubului. Napoli e un oraş prietenos cu străinii", a spus Koulibaly.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: