image
Sursa foto: SA „Termoelectrica”

Directorul general al SA „Termoelectrica”, recunoscut și audiat ca bănuit în cadrul unui dosar de îmbogățirea ilicită

Directorul general al SA „Termoelectrica”, Veaceslav Eni, a fost recunoscut și audiat în calitate de bănuit în cadrul unui dosar de îmbogățirea ilicită. Anunțul a fost făcut astăzi, 24 noiembrie 2021, de către Procuratura Anticorupție(PA).

În cadrul urmăririi penale, au fost acumulate probe din care rezultă o bănuială rezonabilă că în perioada 2015-noiembrie 2021, cheltuielile bănuitului, personal și prin intermediul unor terți au depășit veniturile înregistrate cu 3 849 796 de lei.

La fel, în perioada 2015-noiembrie 2021, bănuitul, personal și prin intermediul persoanelor terțe, a înregistrat în proprietate 10 bunuri imobile și 2 mobile în valoare de circa 6 602 988 mln de lei, a dobândit în proprietate două apartamente, precum și un automobil de marca Hyundai Tucson, fabricat în anul 2021, a căror valoare estimativă totală este de circa 991 341 de lei.

În context, Procuratura Anticorupție informează că desfășoară acțiuni procesuale și în alte procese penale ce vizează abuzul de serviciu și depășirea atribuțiilor de serviciu comise de acesta și alte persoane responsabile din cadrul SA„Termoelectrica” în perioada 2019-2021.

Potrivit PA, persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

comentarii: