image
Sursa foto: Getty Images

E oficial: PSG are probleme cu fair play-ul financiar, dar Nasser al-Khelaifi a intrat în Comitetul Executiv UEFA

Aşa cum se anunţase de câteva zile, preşedintele lui Paris St. Germain, Nasser al-Khelaifi, a fost ales în Comitetul Executiv al UEFA. O alegere controversată, în condiţiile în care campioana Franţei este una dintre echipele cu cele mai mari probleme legate de aplicarea fair play-ului financiar.

De altfel, preşedintele La Liga, Javier Tebas, a trimis o scrisoare deschisă, prin care solicita ca Al-Khelaifi să nu fie acceptat.

Spaniolul şi-a motivat cererea prin faptul că beIN Sport, canalul care este deţinut de oficialul lui PSG, are drepturile TV ale competiţiilor organizate de forul european, iar gruparea de pe Parc des Princes nu ar respecta prevederile fair play-ului financiar. Demersul a rămas însă fără rezultat, astfel că Al-Khelaifi i-a luat locul în Comitetul Executiv lui Ivan Gazidis, fostul director general al lui Arsenal, în prezent la AC Milan.

Nasser Al-Khelaifi a fost votat în unanimitate de cele 55 federaţii naţionale să facă parte din Comitetul Executiv al UEFA, ca reprezentant al Asociaţiei Cluburilor Europene (ECA), cu un mandat până în 2021. Preşedintele ECA, italianul Andrea Agnelli (Juventus), făcea parte deja din Comitetul Executiv al UEFA.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: