Nu doar locatarii blocurilor cu pricina sunt afectați, dar și alți săteni. Și mai grav este că toată murdăria din cele trei blocuri trece pe lângă casele oamenilor și ajunge în râul Bâc.

„Toată murdăria din cele trei blocuri pe care le-ați văzut și voi se scurge în râul Bâc, după care pleacă în râul Nistru, iar de acolo este dată spre folosire în alimentație...Asta este o bombă atomică pentru toți...Nu demult s-au alocat 600 de mii de lei pentru canalizare. Mă întreb și eu unde s-au dus banii și toată lumea se întreabă. Avem ce avem”, ne-a declarat Ana Iliev, consilier local în Primăria Vorniceni:

Problema este una mai veche și a apărut după ce Spitalul de tuberculoză din localitate a refuzat să mai pompeze murdăria de la cele trei blocuri. Acum, e nevoie de bani pentru construcția unei stații de epurare și a unei rețele de canalizare.

Despre situația din sat este anunțată și Inspecția Ecologică din raion, dă asigurări primarul. Întrebat cum rămâne cu cele trei blocuri, acesta ne-a declarat „Rămânem așa”.

„Eu înțeleg, dar cum putem în țara asta să rezolvăm problema canalizărilor. Despre problemă este sesizată și reprezentanții de la stația epidemiologică”, spune primarul.

Șefa Inspecției Ecologice Rita Diacenco ne-a relatat că nu a primit nicio sesizare de la primar și că acesta ne duce în eroare. Rita Diacenco ne-a dat asigurări că va merge cu un control în Vorniceni pentru a vedea care este starea de lucruri.