image
Sursa foto: jurnal.md

Nemerenco: „De azi, timp de câteva zile, baronii locali cu toată suita de neamuri vor veni după vaccinul destinat medicilor”

De astăzi începe administrarea celei de a doua doze de vaccin anti-Covid „Pfizer/BioNTech”, în total 12 282 de doze. În legătură cu acest fapt, consilierul prezidențial Ala Nemerenco atenționează că funcționarii locali de rang înalt și apropiații acestora ar putea profita de serul care, de fapt, e destinat medicilor.

După prima etapă de vaccinare cu acest ser, președintele Maia Sandu a declarat că 688 de persoane care au primit prima doză de vaccin Pfizer fac parte din categoria „neamuri”, iar 139 sunt tot felul de angajați ai instituțiilor statului care nu erau eligibili de a fi vaccinați la prima etapă a Planului național de imunizare.

Astăzi consilierul prezidențial Ala Nemerenco a menționat într-o postare pe pagina sa de facebook că odată cu începerea administrării celei de-a doua doze de vaccin, cetățenii pot afla cine sunt „eroii” și pot fi martori ai defilării funcționarilor locali de rang înalt și ai neamurilor acestora spre cabinetele de vaccinare, după serul care era, de fapt, destinat medicilor.

„De astăzi, pe parcursul a câtorva zile, puteți urmări cum vor defila falnic spre centrele de vaccinare să-și ia rapelul meritat cei cu bujori în obrăjori, burți impresionante, foști și prezenți înalți funcționari de stat, baroni locali cu toată suita lor de neamuri pestrițe, mii de „eroi” care s-au înfruptat fără scrupule din dozele destinate medicilor sau batrâneilor singuri aflați în grija statului, din acea ultimă mare picătură pe care ei au salvat-o cu prețul propriei rușini. Admirați-i pe „salvatorii” vaccinului Pfizer”, a notat ex-ministrul Sănătății, Ala Nemerenco.

„Atâta timp cât așa ieșiri vor rămâne nepedepsite, nimic în țara aceasta nu se va schimba. Mingea e în curtea ministerului. Sper să aibă suficient curaj pentru a solicita niște demisii”, a mai notat consilierul prezidențial.

Anterior, președintele a anunțat că la Centrul consultativ de diagnostic al Ministerului Apărării, 48 de doze de vaccin au mers înafara oricăror categorii eligibile.

La Centrul medicilor de familie numărul 1 de la Botanica, 64 de doze de vaccin au fost utilizate pentru imunizarea rudelor.

Centrul medicilor de familie de la Bălți - 71 de doze de vaccin au mers la persoane care nu erau eligibile pentru vaccinare.

La Cantemir, 35 de doze de vaccin au fost utilizate pentru tot felul de șefi.

La Ceadâr Lunga, doar opt medici au fost vaccinați, iar 21 de vaccinuri s-au dus înafara sistemului.

O situație similară a fost atestată la Edineț, Ocnița, Rezina, Ungheni și la Institutul Oncologic din Chișinău.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: