image
Sursa foto: jurnal.md

Vasile Năstase: Ziua de ieri a arărat cât de incompetentă e guvernarea PSRM-PD; Următoarea moțiune va fi fatală pentru Chicu

„Ziua de ieri a arărat cât de incompetentă, de perfidă, cinică, catastrofală este guvernarea PSRM-PD. Da, nu au ajuns două-trei voturi să cadă calamitatea, dar scopul a fost atins, opoziția a dat dovadă de competență, unitate, curaj, forță și asta e ceea ce trebuie să conteze”.

Sunt declarațiile deputatului Platformei DA Vasile Năstase, cu referire la moțiune de cenzură examinată ieri de plenul Parlamentului.

În opinia deputatului, următoarea moțiune de cenzură „va fi fatală” pentru actualul Guvern

„Moțiunea de cenzură este un instrument democratic prin care opoziția face o analiză a calității actului de guvernare. Pe parcursul timpului, zeci, sute de moțiuni au fost depuse în România, de exemplu, inclusiv de prietenii noștri de la PNL. Evident, marea majoritate nu au condus la căderea guvernului, dar au arărat gradul de incompetență al unei guvernări sau alteia. Exact același lucru s-a întâmplat ieri la Chișinău. Platforma DA a inițiat o moțiune de cenzură, semnată într-un târziu și de colegii de la PAS. S-a procedat corect? Evident! Ziua de ieri a arărat cât de incompetentă, de perfidă, cinică, catastrofală este guvernarea PSRM-PD. Da, nu au ajuns două-trei voturi să cadă calamitatea, dar scopul a fost atins, opoziția a dat dovadă de competență, unitate, curaj, forță și asta e ceea ce trebuie să conteze”, a comentat Vasile Năstase.

Legislatorul a criticat prestația șefului Guvernului de ieri din plenul Parlamentului.

„Chicu a fost jalnic. A ieșit ca un curcan umflat, dar imediat i s-a pus masca peste nas, imediat a fost determinat să renunțe la critici sterile asupra guvernului blocului ACUM. Iar dacă derapa, era fluierat copios, tropăit și pus la respect. Deputații noștri nu s-au lăsat intimidați de zimbrii puterii, au acționat concertat și au adus prin lupte la propriu presa în sala de ședințe. Toate astea fac parte din moțiune, toate astea fac parte din duel, din confruntarea cu un regim hibrid, steril și jalnic”, a spus Vasile Năstase.

Deputatul Platformei DA a ținut să răspundă și celor care spune că autorii moțiunii nu s-au asigurat că vor oține 51 de voturi pentru demisia Guvernului.

„Văd că unii ne reproșează că nu ținem cont de matematică. Depinde cum privești la această matematică. O moțiune depusă cu 27 de semnături a obținut votul a 47 de deputați, încă doi fiind în carantină. A fost, deci, o reușită, nu o victorie. Pentru victorie e nevoie de mai mult. Poate de mai multă presiune asupra unor oameni care, deși se consideră veterani și români, înclină balanța puterii spre Dodon și anturajul său antinațional. Poate niște proteste ca cele organizate de Platforma DA, poate niște consultări mai inteligente cu deputații? Oricum, felicitări Platformei DA și întregii opoziții! A fost un meci de antrenament, iar acum putem spune cu certitudine că următoarea moțiune de cenzură va fi fatală pentru Chicu și catastrofarii săi!”, a conchis Vasile Năstase.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: