image
Sursa foto: flickr.com

Prima cauza penală din dosarul „mitei pentru judecători”, expediată în judecată

Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală în privința medicului învinuit în dosarul „mitei pentru judecători” pentru trafic de influență.

Conform materialelor cauzei, medicul avea calitatea de învinuit într-un dosar aflat în gestiunea Procuraturii municipiului Chişinău, pentru încălcarea din neglijenţă a regulilor şi metodelor de acordare a asistenţei medicale, soldat cu decesul unui nou-născut.

„Învinuitul, având intenția de a minimaliza răspunderea sa penală şi de a evita efectuarea unei expertize peste hotarele Republicii Moldova, a transmis unui magistrat, prin intermediul unui asistent judiciar și a unui judecător de la Curtea de Apel Chișinău (ambii învinuiți în cauza dată), 2000 de euro pentru ca magistratul să dea o soluţie favorabilă acestuia. În final, judecătorul „remunerat” a admis integral plângerea învinuitului și a respins atât demersurile procurorului, cât şi a părinţilor copilului decedat, fiind obținut rezultatul scontat”, se spune într-un comunicat de presă al Procuraturii Anticorupție.

În cadrul urmăririi penale, medicul și-a recunoscut vina integral, încheind cu procurorul un acord de recunoaștere a vinovăției, susținând că se căiește sincer pentru fapta săvârșită. Dacă va fi găsit vinovat de trafic de influență, acesta riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 3000 la 4000 u.c. sau cu închisoare de la 2 la 6 ani.

Asupra bunurilor mobile și imobile ale învinuitului, în valoare totală de 932,282 lei, a fost aplicat sechestru.

Amintim că, pe parcursul anchetei, învinuitul s-a aflat în arest preventive, în arest la domiciliu, iar ulterior i-a fost aplicată măsura preventivă de obligare de nepărăsire a țării.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: