image
Sursa foto: Getty Images

Emma Răducanu scrie istorie la US Open: a ajuns în finală fără set pierdut. Ultim act între jucătoare de 18 și 19 ani

Emma Răducanu (18 ani) a devenit prima jucătoare de tenis din istorie venită din calificări care accede în finala unui turneu de Grand Slam, după ce a învins-o în două seturi, 6-1, 6-4, pe grecoaica Maria Sakkari, joi la New York, în semifinalele US Open.

Răducanu, ocupanta locului 150 în clasamentul WTA înaintea acestei competiţii, se va lupta pentru trofeu cu o altă tânără speranţă a tenisului mondial, canadianca Leylah Fernandez (19 ani, locul 78 WTA), care a reuşit la rândul ei să o elimine în penultimul act pe belarusa Arina Sabalenka, numărul 2 mondial, de care a dispus în trei seturi: 7-6 (7/3), 4-6, 6-4.

Emma Răducanu reuşeşte această performanţă la doar a doua sa participare la un turneu de Grand Slam, după cel de la Wimbledon, unde a fost nevoită să abandoneze în optimile de finală, din cauza unor probleme medicale. Luna trecută, ea a ajuns până în finala turneului WTA 125 de la Chicago.

La US Open, Răducanu a făcut senzaţie prin evoluţiile sale, reuşind să câştige toate meciurile de până acum fără să piardă niciun set, în faţa unor rivale puternice, precum campioana olimpică en titre, elveţianca Belinca Bencic, pe care a învins-o în sferturile de finală (6-3, 6-4).

Maria Sakkari, adversara sa din penultimul act, reuşise să le elimine anterior pe canadianca de origine română Bianca Andreescu, campioană la US Open în 2019, precum şi pe Karolina Pliskova din Cehia, numărul 4 mondial.

Începând de luni, Emma Răducanu va deveni cel mai bine clasată jucătoare britanică, putând urca până pe locul 24 WTA în cazul în care va cuceri trofeul la US Open şi va pune, astfel, capăt dominaţiei de 310 de săptămâni a Johannei Konta.

Răducanu va avea însă o misiune dificilă în faţa canadiencei Leylah Fernandez, care a eliminat în drumul ei către finală trei jucătoare din Top 5 WTA (Naomi Osaka, Elina Svitolina şi Arina Sabalenka), precum şi o fostă campioană (Angelique Kerber), într-un sfert de finală dramatic, câştigat în trei seturi de jucătoarea nord-americană.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: