image
Sursa foto: mediafax.ro

Cel puţin 13 persoane au murit la Mumbai după ce un zid s-a prăbuşit din cauza ploilor abundente

Cel puţin 13 persoane au decedat în metropola indiană Mumbai după ce un zid s-a prăbuşit marţi într-un cartier aflat la periferia oraşului, ca urmare a ploilor abundente din ultimele zile, care au cauzat şi probleme în ceea ce priveşte traficul rutier şi feroviar.

Ploaia intensă a dus la prăbuşirea zidului peste mai multe locuinţe aflate pe un deal din suburbia Malad, potrivit unui reprezentant al Brigăzii de Pompieri, transmite Mediafax.ro.

„Operaţiunile de salvare sunt în desfăşurare. Până acum am salvat peste 12 persoane”, a spus oficialul.

Peste 300 de milimetri de precipitaţii au căzut în metropola indiană în 24 de ore, provocând inundaţii şi obligând autorităţile locale să suspende mai multe trenuri care asigură legătura cu suburbiile.

După ce meteorologii au anunţat că ploile vor continua, iar izolat se vor înregistra cantităţi semnificative de precipitaţii, autorităţile municipale au decis să declare ziua de marţi ca fiind zi liberă. „Ne aşteptăm la ploi puternice şi astăzi”, a anunţat Administraţia de Meteorologie pe Twitter. „Vă recomandăm să rămâneţi în case şi să ieşiţi doar dacă aveţi vreo urgenţă”, a adăugat instituţia.

Zborurile de pe principalul aeroport din Mumbai au înregistrat întârzieri din cauza condiţiilor meteo.

În 2005, inundaţiile au ucis peste 500 de persoane în Mumbai, majoritatea victimelor fiind înregistrate în cartierele foarte sărace ale oraşului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: