image
Sursa foto: mia.mk

Prima convorbire telefonică dintre Vladimir Putin şi Volodimir Zelenski; Ce au discutat cei doi lideri

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin şi omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, au avut joi o convorbire telefonică, potrivit agenţiei de ştiri Interfax, citată de DPA și Mediafax.

Informaţia referitoare la convorbirea dintre cei doi lideri a fost confirmată de Kremlin. Putin şi Zelenski au discutat despre conflictul din estul Ucrainei, în condiţiile în care preşedintele ucrainean, care a fost învestit în funcţie acum două luni, a promis încă din campania electorală că acest subiect va fi o prioritate pentru el. Aceasta este prima convorbire telefonică dintre cei doi.

Convorbirea a avut loc la doar câteva ore după ce Putin a declarat că ţara sa este dispusă să negocieze cu autorităţile de la Kiev pentru a găsi o soluţie în legătură cu acest conflict după formarea unui nou Guvern în Ucraina, în urma alegerilor parlamentare de pe 21 iulie.

Volodimir Zelenski a transmis luni că este pregătit să aibă o întâlnire oficială cu omologul său rus la Minsk, menţionând că la discuţii ar trebui să participe şi Germania, Marea Britanie, Statele Unite şi Franţa.

Relaţiile dintre Ucraina şi Rusia s-au deteriorat în anul 2014, când Rusia a anexat Peninsula Crimeea. Cele două ţări sunt în conflict şi din cauza faptului că Rusia susţine separatiştii din regiunea Donbass, din estul Ucrainei.

Cele două ţări au semnat un acord de încetare a focului în anul 2015, în Minsk, capitala Belarusului, cu susţinerea Franţei şi Germaniei. Acordul a avut un succes limitat în ceea ce priveşte încetarea ostilităţilor dintre Rusia şi Ucraina.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: