image
Sursa foto: usatoday.com

După ce au pierdut Lugansk, forțele ucrainene luptă pentru apărarea Donețkului

Forțele ucrainene au ocupat astăzi noi linii de apărare în Donețk, unde încă mai controlează marile orașe, în timp ce Putin le-a spus trupelor sale să se „odihnească absolut și să-și recupereze pregătirea militară”, în timp ce unitățile din alte zone continuă să lupte.

Forțele rusești și-au stabilit azi un șir de obiective în provincia ucraineană Donețk, după ce președintele Vladimir Putin a revendicat victoria în provincia vecină Lugansk, iar războiul care durează de cinci luni a intrat într-o nouă fază.

Cucerirea orașului Lisiciansk duminică a finalizat cucerirea de către Rusia a Lugansk, una dintre cele două regiuni din Donbas, regiunea industrializată din estul Ucrainei care a devenit locul celei mai mari bătălii din Europa din ultimele generații.

Ambele părți au suferit pierderi grele în lupta pentru Lugansk, în special în timpul asediului orașelor gemene Lisiciansk și Sevierodonețk, informează Aleph News. Ambele orașe au fost lăsate în ruine de bombardamentele neîncetate ale Rusiei.

„Orașul nu mai există”, a declarat Nina, o tânără mamă care a fugit din Lisiciansk pentru a se refugia în orașul central Dnipro. „A fost practic șters de pe fața pământului. Nu există niciun centru de distribuire a ajutoarelor umanitare, a fost lovit. Clădirea care adăpostea centrul nu mai există. La fel ca multe dintre casele noastre”.

Forțele rusești au bombardat peste noapte orașele Sloviansk și Kramatorsk, potrivit lui Pavlo Kirilenko, guvernatorul din Donețk. „Acestea sunt acum și principala linie de asalt pentru inamic”, a spus el despre orașe. „Nu există niciun loc sigur fără bombardamente în regiunea Donețk”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: