image
Sursa foto: AKIN CELIKTAS

Logodnica turcă a lui Khashoggi, Hatice Cengiz, plasată sub protecţia poliţiei turce

Autorităţile turce au plasat-o sub protecţia poliţiei pe logodnica turcă a jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, mort la 2 octombrie în interiorul Consulatului Arabiei Saudite la Istanbul, potrivit presei turce de stat, scrie Reuters.

Hotărârea de a o plasa pe Hatice Cengiz sub protecţie nonstop a fost luată de către serviciile guvernatorului Istanbulului, potrivit agenţiei proguvernamentale de presă Anadolu.

Niciun comentariu cu privire la motivul acestei măsuri nu a fost obţinut de Reuters de la autorităţile turce, scrie news.ro.

Hatice Cengiz urma să se mărite cu Jamal Khashoggi. Pentru a-şi procura documente administrative necesare căsătoriei, s-a dus, de altfel, la consulat, pe 2 octombrie, jurnalistul, exilat în Statele Unite de un an.

Cengiz l-a aşteptat timp de mai multe ore în afara clădirii. După ce a văzut că nu mai iese, potrivit instrucţiunilor pe care el i le-a lăsat înainte să intre în consulat, ea a alertat autorităţile turce.

În urma confirmării morţii jurnalistului de către Arabia Saudită, în noaptea de vineri spre sâmbătă, ea a scris, în arabă, pe Twitter, că ”ei ţi-au luat corpul din această lume, dar zâmbetul frumos îţi va rămâne veşnic în lumea mea”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: