image
Sursa foto: Profimedia

Max Verstappen, de partea ”socrului său” în scandalul de rasism în care a fost implicat Lewis Hamilton

Pilotul olandez Max Verstappen, campionul mondial en-titre de Formula 1, s-a declarat împotriva sancţionării fostului triplu campion mondial Nelson Piquet din cauza unor remarci cu caracter rasist la adresa britanicului Lewis Hamilton.

Prezent pe circuitul Silverstone, gazda Marelui Premiu al Marii Britanii de duminică, Verstappen a opinat că înainte de sancţiuni comunicarea este cel mai important lucru: ''Când sancţionezi oameni, de fapt nici măcar nu mai ajuţi în această situaţie, nu vorbeşti. Tu trebuie să comunici. Comunicarea este cu adevărat importantă, pentru că dacă doar sancţionezi şi asta nu ajută la ceea ce tu încerci să aplici, să încerci să educi oamenii. Aşa că e mai bine să discutăm'', a spus pilotul lui Red Bull, care se află într-o relaţie cu Kelly, fiica lui Nelson Piquet.

''Am petrecut puţin timp cu Nelson, cred că este o persoană peste medie în general şi cu siguranţă nu este un rasist'', a adăugat Verstappen.

Pique a folosit epitete cu caracter rasist la adresa lui Hamilton într-un comentariu făcut anul trecut, la Marele Premiu al Marii Britanii, în contextul unei coliziuni între pilotul britanic şi rivalul său Max Verstappen, incident în urma căruia olandezul a trebuit să se retragă din cursă.

Verstappen a admis însă că Piquet a utilizat un cuvânt care nu a fost corect la adresa lui Hamilton: ''Cred că formularea pe care a folosit-o, chiar dacă, desigur, cu diferite tipuri de culturi şi lucruri pe care le spuneau când ei erau mici şi tineri, nu a fost corectă''.

Asociaţia piloţilor de curse din Marea Britanie a anunţat joi că l-a suspendat pe fostul campion mondial de Formula 1 Nelson Piquet din calitatea de membru de onoare pe care o deţinea, iar în următoarea perioadă va analiza o eventuală excludere a brazilianului din rândurile sale.

Formula 1 şi Mercedes au condamnat, marţi, într-un comunicat, expresiile considerate a fi cu tentă rasistă folosite de Nelson Piquet la adresa pilotului britanic Lewis Hamilton, informează Agerpres.

Citeşte mai mult despre

comentarii: