image
Sursa foto: poliția.md

Două autocamioane, încărcate cu substanțe explozive, stopate pe traseul Chișinău - Bălți; Ce încălcări au fost depistate

Două autocamioane, încărcate cu substanțe explozive au fost oprite pe traseul Chișinău - Bălți, la ieșire din localitatea Măgdăcești, raionul Criuleni și comuna Gornoe din raionul Strășeni, de polițiști. În urma verificărilor, polițiștii au depistat în autovehicule substanțe explozive cu destinație civilă, iar transportul explozibililor nu dispuneau de semnele rutiere obligatorii cu inscripția „ADR” și nu dețineau permisul de transport mărfuri periculoase „ADR”. Totodată, conducătorii auto nu au fost instruiți cu privire la încărcătura specifică pe care o transportau.

„Este vorba despre 74 de cutii cu capsule detonator și circa 8 757 kg de explozibili Rioxam, Riomax și UN 0241, produși în Romania și Ucraina, utilizați la lucrări explozive la diverse obiecte industriale, cum ar fi carierele de piatră”, menționează poliția.

Actele de însoțire erau întocmite cu abateri de la legislația fiscală. Marfa urma să ajungă la un depozit neautorizat dintr-un sat din Strășeni.

Întrebați de polițiști dacă știu ce transportă, șoferii s-au încurcat în declarații, spun forțele de ordine. Substanțele explozibile au fost transmise pentru a fi supuse constatării tehnico științifice.

În continuare se acumulează materiale pentru stabilirea tuturor circumstanțelor pentru pornirea unei cauze penale, informează Poliția Republicii Moldova.

poliția.mdpoliția.md

Noutăţile partenerilor

comentarii: