image
Sursa foto: libertatea.ro

Singapore, prima țară din lume care a introdus verificarea facială în sistemul național

Singapore a devenit prima țară din lume care folosește verificarea facială în sistemul național de evidență a populației, pentru a oferi acces atât la serviciile private, cât și la cele guvernamentale, relatează BBC.

Sistemul a fost testat într-o bancă și este acum lansat la nivel național. Tehnologia nu numai că identifică o persoană, dar se și asigură că aceasta este cu adevărat prezentă.

„Trebuie să vă asigurați că persoana este cu adevărat prezentă atunci când se autentifică, că nu este o fotografie, un videoclip, o înregistrare reluată sau un deepfake”, a declarat Andrew Bud, fondator și director executiv al iProov, compania din Marea Britanie care furnizează tehnologia, scrie libertatea.ro.

Tehnologia va fi integrată cu schema de identitate digitală SingPass și permite accesul la serviciile guvernamentale.

„Este pentru prima dată când verificarea feței bazată pe cloud este utilizată pentru a asigura identitatea persoanelor care utilizează un sistem național de identitate digitală”, a spus Bud. Atât recunoașterea facială, cât și verificarea facială depind de scanarea feței unui subiect și de potrivirea acesteia cu o imagine dintr-o bază de date existentă, pentru a-i stabili identitatea.

Verificarea necesită consimțământul explicit al utilizatorului, iar utilizatorul primește ceva în schimb, cum ar fi accesul la telefon său sau la aplicația bancară. Prin contrast, tehnologia de recunoaștere a feței ar putea scana fața tuturor celor dintr-o gară și ar avertiza autoritățile dacă un criminal trece prin fața camerei. Multe guverne folosesc deja verificarea facială, dar puține au luat în considerare atașarea tehnologiei la identitatea națională.

Noutăţile partenerilor

comentarii: