image
Sursa foto: jurnal.md

În plină pandemie, socialiștii cheamă oamenii la un miting în susținerea lui Igor Dodon

În plină pandemie, cu două zile înainte de cel de-al doilea tur al scrutinului prezidențial, socialiștii, cheamă oamenii la un miting în susținerea lui Igor Dodon. La manifestația care a fost autorizată de Primăria Chișinău se așteaptă să participe 20 de mii de persoane. Oamenii sunt telefonați și invitați pentru a mărșălui pe străzile din capitală în susținerea lui Dodon.

Mai mulți internauți au scris pe rețelele de socializare că au fost telefonați de către reprezentanții PSRM pentru a participa la acest marș. Doamna Angela este pensionară, locuiește în sectorul Botanica și ne spune că a fost telefonată la numărul fix, fiind rugată să participe la mitingul de vineri în susținerea lui Igor Dodon, candidat la alegerile prezidențiale. Femeia ne spune că tânărul care a vorbit în limba rusă și s-a prezentat ca fiind reprezentant al Partidului Socialist din RM.

Cererea pentru organizarea evenimentului a fost depusă de către PSRM în 2019, se arată pe pagina Primăriei Chișinău. La manifestația de vineri, conform programului, vor participa circa 20.000 de persoane, chiar dacă CNESP interzice evenimentele cu participare a mai mult de 50 de persoane.

Chiar pe pagina primăriei găsim că în baza Hotărârii nr. 24 din 11.10.2020 a Comisiei extraordinare de sănătate publică a municipiului Chișinău se interzic evenimentele, întrunirile și reunirile în grup, în spații închise, cu participarea unui număr mai mare de 50 de persoane. Comisiile intersectoriale de control, Centrul de Sănătate Publică Chișinău, Direcția de poliție a mun. Chișinău, precum și alte autorități abilitate vor recurge la aplicarea sancțiuni pentru încălcările prevederilor menționate.

L-am telefonat pe Vlad Bătrâncea, reprezentantul staff-ului lui Dodon, pentru a ne comenta, dar nu a răspuns la telefon.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: