image
Sursa foto: Jurnal.md

Începând cu 1 iulie, cetățenii care au efectuat supraplăți la plata impozitului pe venit, pot cere restituirea lor

Persoanele fizice, care locuiesc pe teritoriul Republicii Moldova, care nu desfășoară activități de întreprinzător și care au supraplăți la impozitul pe venit în urma prezentării Declarației cu privire la impozitul pe venit, pot depune cereri de la 1 iulie în care să solicite restituirea supraplății. Un anunț în acest sens a fost făcut de Serviciul Fiscal de Stat.

Serviciul Fiscal de Stat asigură restituirea sumei achitate în plus şi a sumei care, conform legislaţiei fiscale, urmează a fi restituită, prin depunerea unei cereri de restituire a supraplății.

Potrivit unui comunicat al Serviciului Fiscal de Stat de restituire pot beneficia persoanele fizice-cetățeni rezidenți ai Republicii Moldova ce au supraplată la impozitul pe venit în urma prezentării Declaraţiei cu privire la impozitul pe venit.

Cererea poate fi depusă în termen de pînă la 6 ani din data efectuării supraplăţii. După expirarea termenului de 6 ani cererea nu se examinează.

Cererea poate fi depusă pe suport de hiârtie în cadrul direcției deservire fiscală, conform razei de deservire.

Totodată poate fi depusă electronic, prin aplicarea semnăturii mobile sau electronice, prin intermediul serviciului „Declarație electronică” de pe portalul www.servicii.fisc.md ori prin intermediul poștei electronice a Serviciului Fiscal de Sat ([email protected]) sau a oficiului poștal.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: