image
Sursa foto: Facebook/Rosian Vasiloi

Polițiștii de frontieră ar putea purta altfel de ecusoane; Internauții, îndemnați să aleagă modelul // FOTO

Polițiștii de frontieră ar putea purta în timpul serviciului un nou tip de ecuson nominal, în baza căruia cetățenii să poată stabili identitatea angajatului Poliției de Frontieră, dar totodată și să le fie păstrate datele cu strict caracter personal. Propunerea vine din partea șefului Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, care a prezentat trei modele, îndemnând internauții să aleagă unul.

„În prezent angajații Poliției de Frontieră sunt obligați să poarte legitimațiile de serviciu la vedere, pentru a putea fi identificați de către cetățeni, deoarece așa prevede regulamentul intern. Însă aceste legitimații dețin vizibil date cu caracter personal, care ar putea fi folosite împotriva polițiștilor de frontieră, cât și în alte scopuri ilegale. Astfel, vin cu propunerea de a implementa un nou tip și unic ecuson nominal, pe care colegii mei să-l poarte în timpul serviciului, în baza căruia cetățenii să poată stabili identitatea angajatului Poliției de Frontieră, dar totodată și să le fie păstrate datele cu strict caracter personal”, susține Vasiloi.

Șeful poliției de frontieră s-a referit la un caz concret, care a avut loc pe 27 august 2018. „În timp ce protestam alături de un grup de cetățeni în fața monumentului Ștefan cel Mare și Sfânt, am fost ridicați forțat de oameni necunoscuți și fără careva însemne ca să fim siguri că aceștea erau „oameni ai legii”. În acest sens consider că cetățenii trebuie să recunoască omul cui i se adresează, mai ales atunci când acesta reprezintă un organ de drept, însă fără multe informații de identitate”, afirmă Rosian Vasiloi.

„Propunem ca noul ecuson nominal sa ofere posibilitatea cetățenilor să cunoască cu cine vorbesc atunci când au în față nu doar un om cu epoleți, dar și le va proteja colegilor mei datele cu caracter personal. Ecuson va conține logoul instituției, un numar care ar coincide cu seria legitimației de serviciu a angajatului... și nimic mai mult. Mă adresez atât colegilor cât și cetățenilor și vă rog ca să mă ajutați să stabilim cel mai optimal ecuson pentru polițiștii de frontieră, astfel încât acesta să fie și modern, dar și comod”, a mai spus șeful Poliției de Frontieră.

model ecusonmodel ecuson
model ecusonmodel ecuson
model ecusonmodel ecuson

Puteți să vă expuneți părerea aici:

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: