image
Sursa foto: jurnal.md

Unul din deținuții evadați ar fi fost în satul de baștină; Mama acestuia: „Casa e înconjurată de poliție, l-ar fi arestat”

Unul din cei trei deținuți evadați de la Penitenciarul nr.10 din Goian ar fi fost văzut ieri în localitatea de baștină, Cobusca Veche, Anenii Noi.

Surse din cadrul Primăriei ne-au informat că Gheorghe Turcu, tânărul în vârstă de 17 ani, condamnat la 10 ani de privațiune de libertate, a fost zărit ieri în sat.

„Poliția a primit un apel că el a fost aseară acasă, dar nu au reușit să-l prindă. Toată comunitatea este informată în legătură cu acest caz, dacă îi observă este rugată să anunțe poliția”, ne-a informat reprezentantul primăriei solicitând anonimatul.

Familia deținutului s-a mutat recent cu traiul în sat și de atunci, potrivit oamenilor, problemele curg gârlă. Tânărul a comis mai multe furturi și un viol, pentru care a și fost condamnat. Băiatul a fost crescut și educat doar de mama lui și locuia cu aceasta și concubinul ei.

Am reușit să luăm legătura și cu mama deținutului, Olesea Turcu. Femeia a negat că fiul ei, Gheorghe, ar fi fost acasă. „Dacă ne-ar fi trecut pragul, cum spun oamenii, ar fi fost arestat. Poliția stă împrejurul casei, cum să vină?!”, ne-a spus femeia.

Mama deținutului a refuzat să comenteze evadarea acestuia din penitenciar. „Mai mult nu vreau să discut cu nimeni despre aceasta, e o durere ca pentru orice mamă”.

Amintim că Turcu Gheorghe, este născut pe data de 8 mai 2003 și este condamnat la 10 ani privațiune de libertate, în baza art. 171, al.1, art.172, al.1, 2, lit.c, art.186, al.2, lit.d și art.188, al.2, lit.b,d,e,f și art. 84, al.1 Cod Penal. Cu două zile în urmă, împreună cu alți doi deținuți, au deteriorat gratiile de la fereastra din baie a penitenciarului nr.10 din Goian, au escaladat edificiile de pază și au fugit. În această dimineață deținuții au furat încă un automobil, al doilea la număr, dintr-o gospodărie din satul Pohărniceni, raionul Orhei. Este vorba despre un automobil de model Opel Astra cu numerele de înmatriculare OKE 760.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: