Comisia a decis alocarea a 2 milioane 62 mii lei Comitetului Executiv al UTA Găgăuzia, unde au fost grav afectate mai multe case și terenuri din diferite localități, inclusiv din orașul Comrat. De asemenea, au fost avariate 2 km de rețea de gazificare și peste 1 km de drumuri locale. Mijloacele financiare vor acoperi pagubele proprietarilor a căror case necesită a fi demolate sau au fost defectate parțial în urma inundațiilor. În total, au fost avariate 45 de locuințe, 8 dintre care nu mai pot fi reparate și urmează a fi demolate. Pentru aceste familii urmează a fi procurate alte case sau construite altele noi.

Suplimentar, Guvernul a alocat 1,8 milioane de lei din Fondul de Rezervă pentru curățarea albiei râului Ialpug și amenajării unui dig de protecție în orașul Comrat.

Totodată, Comisiei pentru Situații Excepționale a decis alocarea unui ajutor financiar în sumă de 600 mii lei din Fondul de intervenție al Guvernului pentru reparația rețelelor electrice interne a Liceului Teoretic „Olymp” din satul Costești, raionul Ialoveni. În urma ploilor, a fost deteriorat acoperișul, sălile de studii și toate rețelele electrice, se arată în comunicat.

De asemenea, membrii CSE au aprobat acordarea unui ajutor sub formă de materiale de construcție necesare pentru lichidarea consecințelor ca urmare a ploilor puternice din 13 octombrie, în satul Căinarii Vechi, raionul Soroca. Materialele de construcție vor fi destinate pentru reabilitarea acoperișului clădirii primăriei, a grădiniței, dar și a 5 case din localitate.