image
Sursa foto: Jurnal.md

VIDEO: Locatarii unui bloc din Chișinău riscă să rămână fără apă la robinete din cauza datoriilor

Zeci de locatari ai unui bloc din Chișinău riscă să rămână fără apă la robinet, din cauza datoriilor față de furnizor. În total ar fi vorba de peste 200 de mii de lei. Oamenii spun că au bani, sunt gata să plătească, dar nu au contracte cu furnizorul. Problema durează de aproximativ cinci ani, iar de vină ar fi administrația blocului.

Unii locatari presupun că problema le-a fost creată special, pentru a-i face să plece din casă. De vină ar fi administrația blocului, dar Elena Lașcu, președintele Asociației de locatari are altă explicație - oamenii nu au plătit impozitele cuvenite.

Eu le-am făcut adunare și le-am zis că trebuie să strângă bani pentru a achita datoriile la stat pentru că fosta președintă nu a achitat deloc și s-au adunat 30.000. Le-am spus să plătim această sumă pentru că este arestat contul și nu putem achita în bancă”, a declarat Elena Lașcu.

Reprezentanții întreprinderii Apă Canal afirmă că oricine poate veni și să plătească pentru ce s-a consumat.

„Noi avem așa posibilitate la S.A Apă Canal Chișinău, creată special pentru consumatori ca fiecare să achite pentru apartament separat și i se eliberează bon de plată. Nu este contul înghețat, oricare sumă pe care o doriți” a declarat reprezentanta S.A Apă Canal Chișinău.

În acest conflict ar putea interveni Pretura Râșcani, care este gata să le ofere locatarilor de pe strada Andrei Doga asistență juridică.

Locatarii spun că dacă părțile implicate nu le vor propune o soluție acceptabilă, vor merge la poliție.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: