image
Sursa foto: libertatea.ro

Incendii de vegetaţie devastatoare, în China: 30 de pompieri şi-au pierdut viaţa în timpul operațiunilor

30 de pompieri şi-au pierdut viaţa în China, într-un incendiu de vegetaţie care a devastat o zonă montană înaltă din sud-vestul ţării, potrivit unui nou bilanț al autorităților. Cel precedent anunţa 26 de morţi în rândul pompierilor.

Aproximativ 700 de pompieri au fost trimişi, duminică, pentru a stinge un incendiu semnalat cu o zi înainte, la o altitudine de circa 4.000 de metri, în districtul Muli, din provincia Sichuan, a informat Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă, prin intermediul unui comunicat, citat de The New York Times, scrie libertatea.ro.

Salvatorii au găsit corpurile a 30 de pompieri cu care autorităţile pierduseră contactul din cauza unei schimbări subite a direcţiei vântului, care a provocat „o gigantică minge de foc”, potrivit sursei citate.

Centrul Meteorologic Naţional din China a avertizat asupra riscului crescut de incendii în nordul ţării, din cauza temperaturilor mai ridicate şi a scăderii precipitaţiilor comparativ cu anii precedenţi. Mai mult, preşedintele Xi Jinping a dat „instrucţiuni importante” forţelor de securitate şi serviciilor de salvare. De altfel, un alt incendiu de pădure care a durat două zile în provincia Shanxi (nord) a fost stins duminică.

Peste 9.000 de persoane au fost evacuate din cauza dezastrului, care nu a făcut însă victime. În acelaşi timp, circa 3.000 de pompieri au stins un alt incendiu de pădure duminică, în suburbiile Beijingului, care a izbucnit sâmbătă şi a devastat 42 de hectare de vegetaţie. Recent, a avut loc o explozie provocată de o scurgere de gaz la o uzină din China. Cinci persoane au murit.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: