Întrebată dacă este adevărat că înainte de alegerile parlamentare pentru circumscripția Hâncești, a fost telefonată de către Andrei Năstase și întrebată dacă e posibil să anuleze desfășurarea acelui scrutin, Viorica Dumbrăveanu a confirmat acest lucru.

„Am fost telefonată și am fost întrebată dacă e posibil să fie anulat scrutinul electoral în contextul situației pandemice. Noi am menționat atunci ce măsuri s-au întreprins. Nimeni nu a insistat să fie anulat scrutinul. Din punct de vedere a sănătății publice noi am spus care sunt rezultatele și dacă vă amintiți noi nu am avut atunci o distorsionare a situației epidemiologice din considerentul că s-au respectat întocmai toate recomandările experților”, a spus Viorica Dumbrăveanu.

Platforma DA a reacționat pe Facebook la declarația ministrei: „Atunci s-a vehiculat intens ideea că nimeni dintre politicieni nu a cerut amânarea alegerilor pe motivul situației epidemiologice dezastruoase. Iată că adevărul a ieșit la suprafață – candidatul Platformei DA la prezidențiale a fost singurul care a făcut-o”, se arată într-o postare a formațiunii.

Amintim că scrutinul parlamentar de pe circumscripția Hâncești a avut loc pe data de 15 martie curent și ca rezultat, în Parlament a ajuns candidatul Partidului Socialiștilor, Ștefan Gațcan.