image
Sursa foto: sportbible.com

Reacții superbe după ce Simon Kjaer, căpitanul danezior i-a făcut respirație lui Eriksen: „Un lider incredibil!”

Căderea halucinantă a lui Christian Eriksen (29 de ani), devenit mai apoi inert, petrecută în minutul 42, a speriat întreaga asistență prezentă pe „Parken” din Copenhaga. A fost nevoie de defibrilator pentru a fi resuscitat, transmite Digi24.

Un singur om și-a păstrat luciditatea și a intervenit prompt până la sosirea cadrelor medicale: Simon Kjaer (32 de ani)! El este eroul momentului de la EURO 2020, dar și din întreaga lume.

Căpitanul naționalei Danemarcei și fundașul central al lui AC Milan s-a dus direct la Eriksen, imediat cum l-a văzut inert pe gazon. Starul lui Inter a încercat să ajungă la un balon, a făcut câțiva pași împiedicați, puțin aplecat în față, după care s-a prăvălit fără reacție pe teren, cu fața în jos.

Kjaer s-a dus glonț la colegul său și după ce a realizat gravitatea situației și a făcut semne disperate pentru a chema staff-ul medical a făcut tot posibilul pentru a-și ajuta prietenul cel mai bun.

Fundașul nordicilor i-a întors capul într-o parte, apoi s-a asigurat că Eriksen nu și-a înghițit limba, după care a recurs la câteva încercări de resuscitare și i-a făcut respirație gură la gură. Apoi, s-a dat la o parte când au intervenit doctorii.

Kjaer nu a stat însă cu mâinile în sân. A realizat imediat că pe stadion se află o persoană care suferă cel mai mult, soția lui Eriksen, Sabrina. Așa că, alături de Kasper Schmeichel, portarul lui Leicester, s-au dus imediat la marginea terenului pentru a o consola pe aceasta.

În tot acel timp, ceilalți coechipieri au format un zid uman în jurul colegului lor, care se zbătea între viață și moarte. Pentru întregul său gest, Kjaer a fost lăudat: ”A fost un lider și un erou astăzi”, au tritrat cei de la sportbible.com. De altfel, întreaga presă internațională a preluat povestea și mai ales titlul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: