image
Sursa foto: jurnal.md

FOTO: Andrei Năstase, invitat de onoare la Iași, la evenimentul „Eminescu, Măria Ta!”

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, primarul ales al municipiului Chișinău, este invitat de onoare la evenimentul „Eminescu, Măria Ta!”, organizat de Casa de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iași. La eveniment sunt invitați și mai mulți poeți din Republica Moldova.

Îl salut pe primarul municipiului Chișinău, Andrei Năstase, căruia îi mulțumesc frumos a reușit ne viziteze. Și nu oricum, ci sub semnul lui Eminescu”, a declarat directorul Casei de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iași, Adi Cristi, în cadrul evenimentului.

Oamenii nu se deosebesc atât prin ceea ce zic, cât prin ceea ce fac. Acesta e Adevărul eminescian de care mă conduc în viață, pentru că vorbele neacoperite de fapte sunt păsări ale pustietății. Așa m-a învățat Mama de mic copil, așa mi-a zis și Eminescu la maturitate. De la marele poet și publicist am mai deprins devotamentul și dragostea de neam și țară. Să-ți iubești țara cu angajarea totală a ființei tale, așa cum a făcut-o Eminescu, e o datorie nobilă, care obligă, dar și inspiră totodată. Astăzi, în ziua de naștere a lui Mihai Eminescu, să ne îndreptăm gândurile și privirea către opera sa și să o redăm vieții. Și așa să facem cât mai des – sunt sigur că de fiecare dată vom găsi acolo aspecte noi, nedescoperite încă, adevăruri, care din perspectiva actuală, vor străluci cu prospețime și înțelepciune nouă”, a declarat Andrei Năstase.

Andrei Năstase la IașiAndrei Năstase la Iași

La eveniment, liderul Platformei DA s-a întâlnit și cu primarul de Iași, Mihai Chirica.

Andrei Năstase la IașiAndrei Năstase la Iași

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: