image
Sursa foto: Hakan Sukur

Drama prin care trece legendarul Hakan Şukur: A ajuns să fie şofer la Uber; ”Erdogan mi-a luat tot”

Hakan Şukur (48 de ani), fost coleg cu Gică Hagi şi Gică Popescu la Galatasaray, trăieşte o adevărată dramă, exilat fiind în Statele Unite ale Americii, din cauza faptului că este critic la adresa preşedintelui Turciei, Recep Erdogan.

Hakan Şukur este jucătorul care a reuşit cel mai rapid gol din istoria Turciei la un Campionat Mondial. O legendă atât pentru naţională, cât şi pentru Galatasaray, fostul atacant trăieşte acum departe de casă, în Palo Alto, California, acolo unde lucrează la o patiserie, iar în timpul liber mai face bani pentru o companie de ridesharing.

"Taurul din Bosfor" a explicat cum s-a ajuns la această situaţie. El a făcut parte, iniţial, din partidul lui Recep Erdogan, însă a ieşit din el rapid, din cauza scandalurilor de corupţie.

"Nu mai am nimic. Erdogan mi-a luat tot, dreptul la libertate, dreptul de a mă exprima, de a munci. Au aruncat cu pietre înspre magazinul soţiei, copiii mei au fost agresaţi pe stradă. Când am plecat din ţară, mi-au arestat tatăl şi tot ce am avut a fost confiscat. Toţi oamenii care îmi sunt apropiaţi au probleme financiare", a povestit Şukur pentru o publicaţie germană.

De-a lungul carierei, Hakan Şukur a evoluat pentru echipe precum Galatasaray, Torino, Inter Milano, Parma sau Blackburn Rovers. A marcat 51 de goluri în 112 prezenţa la naţionala Turciei, a câştigat Cupa UEFA cu Galatasaray şi are nu mai puţin de opt titluri de campion cu gruparea "Cimbom".

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: