image
Sursa foto: captură video

Valentin Eșanu, despre mitingul veteranilor: „A fost o provocare din partea statului”

Vasile Sinigur, protestatarul care a spart ieri ușa Guvernului cu un buzdugan ar fi unul dintre provocatorii, infiltrați ieri la mitingul veteranilor, care s-a desfășurat în Piața Marii Adunări Naționale. Cel puțin asta reiese din declarațiile făcute de Valentin Eșanu, președintele Asociației Patronale a Metalelor, în cadrul emisiunii „O HAC” de la Jurnal TV, unde s-a discutat despre acțiunea organizată ieri în fața Guvernului de un grup de veterani.

Potrivit lui Eșanu, inițial s-a anunțat că mitingul din fața Guvernul va fi unul pașnic, fără niciun fel de violență, dar revolta a început după ce puterea de la Chișinău a ignorat cerințele manifestanților.

„ Ceea ce am văzut eu de la fața locului a fost faptul că acolo au fost provocări atât din partea polițiștilor, cât și a veteranilor. De ce poliția nu a asigurat din start securitatea cu un cordon de carabinieri și polițiști? Acolo la intrare era doar o polițistă.(...) Cred că poliția a vrut să facă ceva mai mult, să discretiteze veteranii. Printre participanții la miting erau și polițiști îmbăcați în civil, care făceau parte din provocatori”, a declarat Valentin Eșanu în cadrul emisiunii.

Potrivit lui Eșanu, dacă Ion Chicu sau ministrul Apărării veneau în fața mulțimii din start pentru a-i asculta, lucrurile urmau să aibă o altă întorsătură, dar ei și-au dorit ca acest lucru să se întâmple.

„Părera mea persoală este că a fost o provocare din partea statului”, a mai adăugat Eșanu.

Ce declarații a mai fost făcute în cadrul emisiunii puteți afla vizionând emisiunea intergral.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: